03.02.2009

Du får ikke mer moro enn du lager sjøl…

Innerst i skapet fant jeg noen kladdebøker fra første klasse på barneskolen. Fantasi skortet det som regel ikke på, men husker at det vanskelige var å få historiene til å passe til de bildene vi fikk utdelt. Det kan nok ikke kalles stor litteratur, men i forhold til størrelsen på hånden som har skrevet det så er det ikke så ille. Og dessuten veldig, veldig morsomt.

Liker særlig dialogen ”Vil du gifte deg med meg?” ”Ja, hvor bor du?”. Om bare alt hadde vært like enkelt som da man var barn. Selv om litt av sjarmen forvinner så er skrivefeilene luket bort for å gjøre det leselig. =)


Yassir og Yngve var syke. De satt i sofaen og kjedet seg. Plutselig fant Yngve på noe. ”Jeg kan sy videre på jakka mi, og du…” ”Ja, hva kan jeg?” ”Du kan synge videre i boka di”. Akkurat da ringte det på døren. Det var Bente. ”Hei, jeg lurte på om Yasir og Yngve kom ut og blir med ut og bader?”. ”Nei, de er syke”. ”Jaja, da får jeg vel gå å bade alene”. Da hørte Yasyr dem. ”Jo, jeg VIL bade!”.

”Ååå, det er så godt å bade”, sa Bente. Bente hadde en båt og nå ville hun båte litt. Så gikk hun og hentet båten, og da hun var kommet i land gikk hun hjem.

Moren til Bente
hadde vært i Syden og nå kom hun hjem. Da så hun en politikonstabel og hun sa ”Skal vi gifte oss?” ”Ja, hvor bor du?” ”I Akershusveien 34 B”. Da sa han, ”Jeg kommer til middag”. Bente var så glad for å se moren. Moren trallet og sang ”Tralala, jeg er så glad”. Og så kom politikonstabelen og så giftet de seg og levde lykkelige alle sine dager. Men hvordan det går med Yasyr og Yngve, det får du ikke vite før i neste historie.

2 kommentarer:

Dipsolitteraten sa...

Veldig fine, de der! Har du flere? Likte godt Bente som hadde båt og som ville båte litt, og hvordan gikk det med Yngve og Yasir?
Var ikke dette veldig fremmelig av en førsteklassing, da?

Oda sa...

Kanskje serien fortsetter senere. Skal se om jeg finner flere historier =)