19.03.2010

5 bøker alle bør lese:

Beatelill lager en liste over bøker som er verdt å lese/ verdens beste bøker. Og alle kan bidra med sine topp 5. Det blir alt for vanskelig å finne mine topp 5 favorittbøker. Så jeg gikk i stedet gjennom lista med bøker jeg har lest de siste 7 årene, og skrev opp de som jeg umiddelbart kunne anbefalt til hvem som helst. Det ble bare fire bøker som gikk gjennom dette nåløyet. Litt på slump slår jeg et slag for nordisk litteratur denne gangen.

  • Ronja Røverdatter av Astrid Lindgren - sterke, kloke, modige Ronja, som burde være forbilde for alle små og store jenter og gutter.
  • Koloss av Finn Alnæs - bør leses fordi Brage Bragesson har nådd så mange av de ekstreme sidene som finnes i menneskesinnet – og alle vil kjenne seg litt igjen. En bok om menneskets kraft, om kjærlighet og undergang, og grunnleggende moral- og rettsprinsipper.
  • Før hanen galer av Jens Bjørneboe - bør leses slik at alle har kjent i kroppen hvorfor noe slikt aldri må skje igjen.
  • Sofies verden av Jostein Gaarder – fordi den gir et godt innblikk i den tenkningen som det meste av den vestlige verden baserer seg på. Og man trenger ikke studere filosofi på Blindern for å skjønne det.

1 kommentar:

Beatelill sa...

Jeg synes du har gjort et meget godt valg av bøker :) Ekstra fint er det jo at du valgte norske og en svensk forfatter, for de var det jo mangelvare på i BBC si liste!