19.09.2011

Cute and deadly


  • Santa Olivia av Jacqueline Carey 

Jane Eyre møter Million Dollar Baby møter Billy Elliot møter The Golden Compass møter Twilight.

Jeg leste en anmeldelse av denne boken og følte med en gang kribling i fingrene. I det siste har jeg hatt problemer med å starte på bøker, komme inn i dem, og bli dratt med. Jeg var på utkikk etter en katalysator for å få lesegleden tilbake – og jeg fant det.

Jeg har ikke lyst til å skive noe om bokas handling – den grep meg fra første side og holder lenge etter siste – så jeg vil ikke ødelegge det for noen.

Dette er en lettlest bok, med spenning og romantikk, for «unge voksne», og scorer dermed høyt på underholdningsverdien. Det var likevel en del ting jeg bet merke i, som gjorde at den ble konsumert på få timer.
  • Boken begynner lenge før hovedpersonen, Loup, begynner. Uten å gå for mye i detaljer og dvele, uten å være for overfladisk og rask tar bokens aller første del for seg livet til Loups foreldre. Det gir et godt bakgrunnsteppe for å virkelig forstå hovedpersonen, og komme under «huden» på henne.
  • Boken er troverdig. De «fantastiske» elementene fungerer fordi de får forklaringer jeg tror på, og som ligger tett opptil vår egen virkelighet – det handler om GMOs, pandemier, stengte grenser, militærbaser – det hele med herlig hinting til superhelter, varulver og magi.
  • Fantastiske kommentarer og dialogvekslinger. Jeg lo høyt mange ganger – og koste meg over de kjappe og vittige replikkene.
  • Boken har en Kick-ass-kvinnelig hovedkarakter!  

Det er flere ting ved historien og karakterene i den som kan sees på som noe klisjeaktiv. Du har den bekymrede og snille storebroren, de smårampete barnehjemsbarna, den røffe, gamle treneren som ikke lever for annet enn boksing, osv osv. De nye elementene Jaqueline Carey legger til i historien, de uventede venningene og (jeg nevner det igjen) det faktum at hovedpersonen er kiss-ass-Loup ("Though I’ve gotta tell you, the whole cute and deadly thing gets me, too.") gjør at det ikke blir kjedelig eller føles klisjefylt. 


Jeg gleder meg vilt til neste bok som slippes i USA i november en gang. 
   


1 kommentar:

Anonym sa...

Choose the right agent to assist you with investment
If you're looking to invest in the right property within a good area. Property Hunter Luxury Real Estate has number of specialists ready to assist you in helping first-time investors in a real estate whether for investment or buying. Our company is based in Qatar and we have various specialists experienced in closing deals for first-time investors and buyers. appreciation is usually guaranteed if the structure of the country's economy continues to be promising in developed. That's why it is necessary to educate yourself with the locations conditions before closing a property deal to avoid depreciation.


We at PROPERTY HUNTER shifted this service to a level much higher than the broker concept. Our highly trained and professional experts team will review and evaluate our client's needs and requirements. A customized consul-tancy option has been developed to respond to each client's needs, needs and capabilities and match them with ap-propriate opportunities.

you can see more details like this article
Property for sale Pearl Proper-ties for sale